© Paul Van Roy

Concert met een ode aan de slachtoffers van de Grooten Oorlog

Het concert ‘Muziekklanken uit flanders field’, staat geprogrammeerd voor zondag 23 november, met aanvang om 15u. Het concert is een samenwerking van verschillende Nielse verenigingen en brengt een ode aan mensen die voor ons in de Grooten Oorlog hebben gevochten.

Paul Van Roy

Het idee komt van Dirk Van Onckelen, de dirigent van het Nielse zangkoor Cantecleer. Van Onckelen besprak zijn idee met cultuurschepen Eddy Soetewey en meteen was de wagen aan het rollen.

De Nielse Concertband, de Nielse Kunstacademie en het Niels Erfgoed Archief zegden meteen toe. De gemeentelijke basisschool stelde haar zaal in de Veldstraat ter beschikking en het gemeentebestuur zorgde voor de financiële en logistieke steun.

Bekende songs van in die tijd worden gebracht : It’s a long way toTipperary, in Flanders Fields, Sous les ponts de Paris, Alexanders’ Ragtime Band, St. Louis Blues March, Jerusalem, Land of Hope and Glory.

Voor een ticket in voorverkoop betaal je 8 euro, aan de kassa 10 euro. Voor kinderen -12 is het gratis. Kaarten te bestellen bij cantecleer.niel@gmail.com of 0476 78 30 31 of rawi.janssens@skynet.be

Op de foto van links naar rechts : schepen Eddy Soetewey, Diégo Joosten (Kan), Dirk Van Onckelen (Cantecleer), Marysse Bal (Cantecleer), Ilse Rymenans (Concertband), Michel Van Overbeke (Kan) en Ellen Brits (Concertband).

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio