© Paul Van Roy met foto van Joris Herregods

Recordopkomst op Niel-jaarmarkt

De 162st Niel-jaarmarkt zal de geschiedenis ingaan als de jaarmarkt van de recordopkomst. Zelden zo’n massa meegemaakt. De straten zagen zwart van het volk.

paulvanroy

Een verklaring voor deze recordopkomst is niet ver te zoeken. In de eerste plaats het uitzonderlijke herfstweertje en verder de mogelijkheid om een brug te maken.

In de gegeven omstandigheden wreven de foorkramers zich in de handen. De attracties op de foor draaiden op volle toeren en ook in de eethuizen en cafe’s was het een overrompeling. Van een zogezegde crisis was deze keer niets te merken.

.

Muismatten

Speciale attractie op de jaarmarkt was de recordpoging van de Nielse computerclub ‘Monitor’. De Nielenaar Johnny Van Dam van de computerclub heeft de bedoeling wereldrecordhouder te worden met het grootste aantal verzamelde muismatten.

John Van Dam had in de turnzaal van de Schuttershofstraat een tapijt van muismatten aangelegd. Het was indrukwekkend. Maar liefst lagen daar 2.486 muismatten, wat neerkomt op 119,9 m2. Het Guinnes book nam hiervan nota.

MEER OVER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio