© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 5

Artistiek buurtproject tegen zijgevel Hinkelpad

Tegen de zijgevel van de basisschool in de Zillebekelaan is een groot kunstwerk gehangen in de vorm van een boom met huisjes en nestkastjes.

PSIM

Het werk van 15 bij 30 meter werd tijdens het Pinksterweekend met een hoogtewerker tegen de gevel geplaatst. Het oudercomité van het Hinkelpad en verenigingen uit Berchem zoals OKRA, KSA Tarcidall, jeugdatelier Pagadderke en speelpleinwerking Kriebels werkten aan het sociaal-artistiek project, dat steun kreeg van het district en materiaal van sponsors.

De speelplaats van het Hinkelpad is te klein voor de bijna 700 kleuters en lagere schoolkinderen. Spelen gebeurt nu bijvoorbeeld in gymzalen, zegt directeur Viviane Vingerhoets van de lagere school. Ook voor de kleuters is de ruimte krap, zegt directeur Annick De Geest van de kleuterafdeling.

Op de plaats waar vroeger de oude pastorij stond, komt een nieuwe groene speelplek met fietsenstallingen. “Die moet er tegen 1 september zijn. In een tweede fase komt er een avontuurlijke speelplaats”, zegt Vingerhoets.

Het kunstwerk komt er om die tussenfase van twee jaar te overbruggen tot de zijmuur is geisoleerd en bekleed. “Het is een geschenk voor de buurt Groenenhoek”, zegt initiatiefnemer Stijn Bogaert van het oudercomité.

De boom komt er naar een ontwerp van de Berchemse kunstenares Eline Van Eerdenbrugh. Er hangen een 20-tal huisjes in (één per klas) en tegen de muur hangen 32 versierde nestkasten.

Kinderen maakten in de creaklas houten vogels voor de boom. Die wordt op 25 mei om 11.30u met de kinderen feestelijk ingehuldigd.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio