Berchem Creatives opent eerste creatieve hub

Foto: JHS

Berchem Creatives opent eerste creatieve hub

Print
Berchem - De community organiseerde een driedaags festival in de oude garage van Stadsbrouwerij De Koninck in de Boomgaardstraat.

De community wil lege garages, winkels, kerken, achterhuizen, enz… omvormen tot creatieve hubs. De eerste opende ze in de oude garage van de Stadsbrouwerij De Koninck, waar ze van vrijdagavond tot zondag het creatief festival BARAK organiseerde.

Er waren onder meer workshops, een expo en een creatieve markt. Er traden ook verschillende dj's op. Berchem Creatives mag de ruimte voor toekomstige activiteiten ook gebruiken.

De community wil van leegstaande ruimtes ontmoetingsplaatsen maken en kruisbestuivingen stimuleren. “We mikken op vijf panden per jaar in 2016 en 2017”, zeggen initiatiefnemers Marit Ginevro en Greet Moyson. 

Er is een jury samengesteld die de mensen met workshops zal begeleiden bij de creatieve invulling van de panden. Berchem Creatives hoopt  dat de eerste leegstaande panden begin juni kunnen worden geopend.

Er zijn al twee panden gevonden. In de Beernaertstraat 27 zou Berchem Creatives graag horeca zien. Ook het pand in de Driekoningenstraat 134 kan gebruikt worden.

Naast de oude garage van De Koninck is ook de Sint-Hubertuskerk een hub. De community wil er bijvoorbeeld een lezing of muzieksessie organiseren. Met BRCHM heeft ze intussen een eigen op 5000 exemplaren gedrukt driemaandelijks krantje.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio