Veel volk bij Berchem ontmoet Berchem

Foto: Marin Baetens

Veel volk bij Berchem ontmoet Berchem

Print
Berchem - Enkele tientallen mensen hebben in de foyer van het cultuurcentrum deelgenomen aan 'Berchem ontmoet Berchem'.

Het is een nieuw initiatief van winkeliersvereniging Hart van Berchem over activiteiten die Berchem een boost kunnen geven. "Bedoeling is dat we een paar keer per jaar samenkomen. Het is belangrijk dat we van elkaar weten waarmee we bezig zijn", zei Marit Ginevro van Berchem Creatives bij het begin. 

Voorzitter Dirk Celis van de cultuurraad kondigde het tiendaags Liefhebber Kunstenfestival aan dat loopt vanaf eind april. Greet Moyson zei dat Berchem Creatives eigenaars van leegstaande panden wil overtuigen om jonge creatievelingen er iets te laten doen.

Berchem Creatives is bezig met het ontwikkelen van een logo en wil naast de lopende fotocampagne ook een website en een krantje dat driemaal per jaar verschijnt. Voorts bleek dat er een tweede Made in Berchem komt, wellicht eind mei.

Dat evenement wil meer bekendheid geven aan de vele culturele en artistieke organisaties die in de buurt actief zijn. Berchem Bruist heeft plaats op 24, 25 en 26 juni. De laatste dag is er weer een pianomarathon op het Frans Van Hombeeckplein. De zeepkistenrace oem Zeep is dit jaar gepland op 28 augustus.

Buren zullen van 19 tot en met 28 augustus van een stuk straat in Oud-Berchem een droombuurt maken, kondigde Sue Tack aan. '10 zomerdagen' is een experiment om meer op straat te leven en samen dingen te beleven.

Naast andere initiatiefnemers waren er ook mensen aanwezig die willen meewerken. Onder meer enkele copywriters boden spontaan hun diensten aan. Op 13 september is er een nieuwe bijeenkomst van Berchem ontmoet Berchem in De Nieuwe Vrede.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio