Weggeefwinkel met sociale diensten op Luchtbal

Print
Antwerpen - In de Canadalaan is de vzw Geven met liefde in december gestart met een sociaal centrum dat intussen op volle toeren draait.

In de steeg tussen de Canadalaan en de Liverpoollaan huurt initiatiefneemster Suzanne Philips een groot gebouw met een beneden- en een bovenverdieping dat jaren leeg stond. Weggeefwinkel het Snollebolleke is er open sinds 12 december.

Beneden is er een ruimte vol rekken met keurige kledij, schoenen, enz... "We zijn een weggeefwinkel met standing. Ik wil niets dat stuk is. We willen de mensen weer wat eigenwaarde geven en hen uit hun isolement halen", zegt Philips. 

Alles is er gratis. Acht maal per maand mogen mensen die er nood aan hebben kledij komen halen, met een maximum van zes stuks per keer. Mensen kunnen in het sociaal centrum ook eenmaal per week een voedselpakket afhalen voor 3,5 euro.

"Met dat pakket komt men ongeveer een week toe", zegt Philips. Momenteel worden wekelijks 130 voedselpakketten verdeeld. Van wie voedsel komt halen, wordt onder meer een bewijs van inkomsten en de samenstelling van het gezin gevraagd.

"Iedereen is welkom, niet alleen mensen van Luchtbal", zegt Philips. Er kan ook ter plaatse worden gegeten. Voor 7,5 euro is er een dagmenu met soep, hoofdschotel en dessert. Mensen met het bestaansminimum en bejaarden betalen 6 euro.

Philips kondigt naschoolse opvang aan en denkt aan knutselnamiddagen voor kinderen en een huisband met drums en gitaar om hen een gezellige namiddag te bezorgen. Er komen lessen Nederlands en een sociale pedicure. Het centrum draait  op een 20-tal vrijwilligers. Philips zoekt extra vrijwilligers.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio