Buurtsupermarkt gaat in zee met keten Spar

Foto: WAS

Buurtsupermarkt gaat in zee met keten Spar

Print
Berchem - Supermarkt L&B Voeding in de Hilda Ramstraat 51 wordt vanaf eind februari een Spar-winkel.

Lesly Gilissen en Bjorn Bonaers namen de supermarkt over in augustus 2013. In de zomer van vorig jaar begonnen ze de gevolgen te ondervinden van de grote Albert Heijnwinkel die eind mei 2015 de deuren opende in de Karel Oomsstraat in Antwerpen.

"Vooral in het weekend verkopen we minder. In de buurt wonen veel jonge mensen die al sneller de auto nemen. Door de komst van Albert Heijn lijden we 10 pct omzetverlies. Dat is financieel niet houdbaar", zegt Gilissen. 

De buurtwinkel gaat in de week van 23 februari in zee met Spar, onder meer voor promoties en acties. "We maken af en toe zelf een flyer, maar dat brengt niet veel op. Via een folder van Spar kunnen we veel scherpere prijzen aanbieden. Dat kan de omzet op jaarbasis met 20 procent omhoog krikken", zegt Gilissen. 

Meer bekendheid is ook een reden om samen te werken. "L&B Voeding zegt mensen niet veel. De winkel is een Kialapunt waar mensen pakjes kunnen ophalen. Geregeld krijgen we te horen dat ze niet wisten dat we in de Hilda Ramstraat zitten". Die straat is een zijstraat van de Koninklijkelaan.

De winkel blijft vanaf eind februari langer open. Tijdens de week zal de zaak om 20u in plaats van om 18.30u sluiten. In het weekend zal de winkel open zijn tot 18.30u in plaats van tot 17u. Tijdens de week opent de buurtwinkel, die ook vers brood verkoopt, om 7.30u. Dat is een half uur vroeger dan nu.

De supermarkt, met een oppervlakte van 250 vierkante meter, zal de look van een Spar-winkel krijgen, maar L&B Voeding blijft op de gevel staan.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio