© Regina Verstraeten

Buurthuis deBuurt zoekt weer een nieuwe stek

Het huurcontract voor het lokaal in de Lange Beeldekensstraat 52 loopt eind mei af.

PSIM

Het buurthuis opende begin 2013 op de hoek van de Van Schoonhoven- en de Lange Beeldekensstraat. Nadat het contract was afgelopen en na een akkoord met het Zorgbedrijf nam het zijn intrek in De Bilzen, naast woonzorgcentrum Bilzenhof. Op 13 december 2014 werd het buurthuis er feestelijk heropend.

Het huurcontract loopt 18 maanden en nadert het einde. “Op 31 mei moeten we het lokaal verlaten. We hebben gevraagd om langer te blijven, maar het Zorgbedrijf meldt ons dat het de plaats zelf nodig heeft”, zegt Marleen Vervaet van het buurthuis.

Een nieuwe stek vinden, is niet evident. “Voor het goedkoopste pand in de buurt vraagt men 1700 euro huur per maand", zegt Regina Verstraeten, een van het zevental vaste vrijwilligers die het buurthuis doen draaien en districtsraadslid voor Groen.

"In het begin betaalden we 250 euro huur, nu 500 euro. Dat is draagbaar”, zegt Verstraeten. Tot nu toe werkt het buurthuis zonder subsidies, al zijn die recent aangevraagd bij Stadsmakers.

“We hebben de stad een locatie in bib Permeke gevraagd, maar geen reactie gekregen”, zegt Verstraeten. Er is sprake van crowdfunding, maar daar wil ze voorzichtig mee zijn omdat het geld er elke maand moet zijn.

"Het district Antwerpen is bereid om mee naar een oplossing te zoeken”, zegt districtsschepen Tom Van den Borne (Groen). Hij was vrijdagavond in het buurthuis bij de vernissage van de expo van Bert Sarah.

Sarah maakt al heel zijn leven tekeningen met Bic-balpennen op aquarelpapier. "Veelal portretten, maar niet van bestaande mensen. Humor, erotiek en sociale betrokkenheid zijn onder meer thema’s in mijn werk”, zegt Sarah.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio