Hugo Schiltz krijgt een plein met zijn naam

Foto: Belga

Hugo Schiltz krijgt een plein met zijn naam

Print
Antwerpen / Linkeroever - In de Regattawijk op Linkeroever komt een Hugo Schiltzplein. Dat heeft de Antwerpse districtsraad maandagavond unaniem beslist.

Hugo Schiltz, Vlaams-nationalist, minister van Staat en oud-Volksunie-voorzitter, overleed in 2006. Districtsvoorzitter Zuhal Demir (N-VA) reageert bijzonder verheugd op de beslissing van de raad. "Schiltz was ook schepen en een belangrijk Antwerps politicus", zegt ze.

"We hadden in het verleden al een Hugo Schiltzplein gevraagd. Daarop volgde het voorstel om de straten in een wijk van Regatta naar burgemeesters en schepenen te benoemen", zegt districtsschepen Paul Cordy (N-VA). De definitieve beslissing over de straatnamen komt de gemeenteraad toe.

In Regatta komt er bijvoorbeeld ook een straat die vernoemd wordt naar de voormalige socialistische politicus Frans Detiège. Ook voormalig Open Vld-politica en voorzitter van het Vredescentrum Marleen Van Ouytsel krijgt een straat met haar naam, luidt het in de districtsraad.

Districtsschepen Cordy voegde Hector Lebon aan de lijst toe. Hij was een flamingante katholieke schepen en burgemeester uit de jaren twintig en dertig.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio