© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wandelpad op groenstrook naast de Ring

Op het perceel naast de Ring tussen de Zurenborgbrug en Borsbeekbrug is een wandelpad aangelegd.

PSIM

In december vorig jaar plantten schoolkinderen samen met schepen voor groen Ann Bakelants (Open Vld) meer dan 2.600 jonge bosplanten op het terrein. Het toen braakliggende perceel wordt bos en openbaar wandelgebied.

Intussen is in het midden van het terrein een wandelpad aangelegd dat Zurenborg- en Borsbeekbrug verbindt, al is het nog niet helemaal af. “Het moet nog ingehuldigd worden, maar we gaan het niet afsluiten“, zegt Annick Van Stevens van de stedelijke groendienst.

Er zijn op het terrein 10 bomen geplant en er komen nog extra bomen, zegt Van Stevens. Sinds eind vorig jaar zijn ook extra bosplanten geplant. Er is ook een amfibieënpoel aangelegd waar een vlonderpad boven komt.

In de districtsraad kondigde Bakelants aan dat er in het plantseizoen 2016-2017 20 bomen in het De Villegaspark zullen worden geplant. "Bomen worden niet zomaar gekapt", antwoordde ze op een interpellatie van Jan Poppe (N-VA).

“Kappen ligt gevoelig bij veel mensen, maar personen met kennis van zaken zoals boomexperts en groendeskundigen staan het districtscollege bij. Er zit een doordachte visie achter”.

Op 29 oktober organiseert het district 's avonds een tweede infomoment van de groendienst over de langetermijnvisie inzake bomen en groen. Het heeft plaats in woonzorgcentrum Sint-Anna. Op 12 november om 18u is er een rondleiding in het Hof van Nauwelaerts, zegt Bakelants.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio