Popkoor One of a Kind geeft concert op Grote Markt

Print
Antwerpen / Berchem - Twintig leden van het Berchemse koor brachten onder leiding van Max Smeets muziek van Queen en titelsongs van James Bondfilms.

One of a Kind heeft zondagnamiddag een concert gegeven op de Grote Markt. Het was het eerste optreden in Antwerpen en het eerste groot concert in openlucht van het Berchems koor, dat anderhalf jaar bestaat.

Twintig koorleden brachten onder leiding van Max Smeets op piano onder meer muziek van rockgroep Queen en titelsongs van James Bondfilms. Het twaalftal nummers werd ingestudeerd met het oog op een concert in De Nieuwe Vrede in Berchem in maart 2016.

Het publiek kreeg onder meer For Your Eyes Only en Tomorrow Never Dies te horen, maar ook Don't Stop Me Now en een versie van de Queen-klassieker Bohemian Rhapsody.

Het concert kaderde in Plein Public, een nieuw project van Vlamo, Koor&Stem en Fameus, en was een organisatie van de stad en de vzw Fameus. 's Morgens trad ook Koninklijke Harmonie De Vriendenkring uit Berchem op de Grote Markt op.

Het repertoire van One of a Kind bestaat uit pop-, rock- en musicalnummers. Alle leden zijn vrijwilligers, zegt Smeets, die alle arrangementen schrijft. "We willen zo goed mogelijk zijn, maar hebben niet de bedoeling om te professionaliseren. Voor de omkadering huren we professionelen in".

Het jongste koorlid is zestien, de oudste in de zestig. Elke donderdag is er van 20 tot 22 uur een open repetitie in De Nieuwe Vrede.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio