Dit is de nieuwe districts­schepen na het vertrek van Zuhal Demir

Cordula Van Winkel Foto: GVA

Dit is de nieuwe districts­schepen na het vertrek van Zuhal Demir

Print
Antwerpen - Cordula Van Winkel (N-VA) volgt vanaf begin volgend jaar Zuhal Demir (N-VA) op in het Antwerps districtscollege.

Dat heeft het N-VA-bestuur van het district Antwerpen vrijdagavond beslist. "Er was daarvoor een duidelijke meerderheid", zegt districtsschepen Paul Cordy (N-VA). Er waren drie kandidaten.

Van Winkel zal de bevoegdheden overnemen van districtsvoorzitter Zuhal Demir (N-VA), die begin volgend jaar naar Genk verhuist. Dat betekent dat ze onder meer verantwoordelijk wordt voor burgerlijke stand, financiën en feestelijkheden in het college onder leiding van Cordy, die begin volgend jaar de fakkel van Demir als voorzitter overneemt.

"Van Winkel is al lang actief in de partij en heeft jarenlang aan de kar getrokken om ze groter te maken. We kunnen met haar ook goed samenwerken. We wilden ook een tweede vrouw in het districtscollege", zegt Cordy.

Van Winkel zetelt in de districtsraad en zegt blij te zijn met de kans die ze van,haar partij krijgt. De volgende maanden zal ze zich in de  dossiers inwerken.

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio