Nu ook tabletcafés voor 60-plussers

Foto: Belga

Nu ook tabletcafés voor 60-plussers

Print
Berchem - Senioren kunnen zich op maandag 7 en woensdag 9 september nog inschrijven voor computerlessen in dienstencentra.

Op 7 september vanaf 9u kunnen senioren uit Berchem zich in Huize Berchem inschrijven voor een cursus iPad/iPhone, een cursus android tablet/android smartphone of voor een tabletcafé.

Een tabletcafé is er voor mensen die al kunnen werken met een iPad, iPhone, Android tablet of gsm, maar voor wie niet alles even duidelijk is. Deelnemers nemen hun eigen tablet mee. Een deskundige begeleider is aanwezig.

De cursussen hebben in het dienstencentrum plaats en beginnen in de derde week van september. Op 7 september kunnen senioren zich ook inschrijven in dienstencentrum Ten Gaarde voor een computercursus voor beginners in Ten Gaarde. 

Op 9 september vanaf 9u kunnen senioren zich in dienstencentrum De Meere inschrijven voor alle cursussen die daar gegeven worden. Naast de bovenstaande lessen gaat het om een computercursus voor beginners en een vervolgcursus computer.

Een les kost 1 euro. De lessen beginnen in de derde week van september. Bij de inschrijvingen wordt gevraagd het inschrijvingsgeld en uw identiteitskaart mee te brengen.

Naast de tabletcafés zijn ook de intensievere ICT-cursussen voor senioren van 16 lesweken nieuw. Die hebben plaats bij het CVO LBC, een school voor volwassenenonderwijs in Berchem. Inschrijven kost 96 euro. Voor de eerste 20 senioren betaalt het district de helft van het inschrijvingsgeld.  

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio