Nieuwe inwoners district feestelijk ontvangen

Print
Antwerpen - Nieuwe inwoners van het district Antwerpen zijn dinsdagavond met een receptie ontvangen in het districtshuis.

Vooraf begeleidden de schepenen elk een groepje van een 20-tal mensen die recent in het district zijn komen wonen tijdens een buurtwandeling. In het districtshuis kregen de nieuwe Antwerpenaren een infomap en konden ze kennis maken met de diensten, die zich via een tiental stands voorstelden. Onder meer cultuur, de jeugddienst, stedelijk wijkoverleg, burenbemiddeling, de seniorenraad, de sportraad en loketwerking waren aanwezig.

Districtsvoorzitter Zuhal Demir (N-VA) stelde de schepenen en zichzelf voor en riep de aanwezigen op een meldingskaart te gebruiken als ze iets zien dat niet in orde is, zoals een put in de weg bijvoorbeeld. Ze riep hen ook op oog te hebben voor het verenigingsleven. "We proberen dat als district zoveel mogelijk te ondersteunen", zei Demir.

Ze wees er de nieuwe inwoners ook op dat ze via de burgerbegroting inspraak hebben in een bedrag van 1,1 miljoen euro. "In vergelijking met vorige onthaalmomenten waren er veel jonge mensen", stelde de districtsvoorzitter vast.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio