Buurt start petitie tegen bomenkap

Foto: W&F

Buurt start petitie tegen bomenkap

Print
Berchem - Buurtbewoners lanceren na een digitale ook een schriftelijke petitie tegen de bomenkap in het Hof van Nauwelaerts die in het najaar is gepland.

Tijdens een infovergadering voor de buurt ging het initiatief woensdagavond van start. "Tegen 1 september hopen we op een paar duizend handtekeningen", zegt buurtbewoner en onafhankelijk districtsraadslid Arnold Peeters. Hij hoopt het districtsbestuur daarmee alsnog te overtuigen om van de kap af te zien. Peeters riep bewoners en verenigingen op om actief handtekeningen te verzamelen. 

Infopanelen naast het park, op de hoek van de Diana- en Lodewijk Van Berckenlaan, kondigen aan dat de dunningskap in het najaar is gepland. Reden is dat er teveel bomen op een kleine oppervlakte staan. Vier bomen zullen om gezondheids- en veiligheidsredenen worden gerooid.

Volgens het besluit uit februari verdwijnen 23 bomen en komen er 4 nieuwe, maar op de infoborden is sprake van 8 nieuwe bomen. Buurtbewoner Jan Vandervliet wil het Hof van Nauwelaerts laten beschermen als erfgoed en zoekt oude foto's en teksten over de geschiedenis van het park.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio