Schepenen binden loopschoenen aan

Samuel Markowitz en Tom Van den Borne Foto: gva

Schepenen binden loopschoenen aan

Print
Antwerpen - Ook twee schepenen van het district Antwerpen doen zondag mee aan de Antwerp 10 Miles. Tom Van den Borne (Groen) en Samuel Markowitz (Open Vld), beiden schepen in het district Antwerpen, binden zondag de loopschoenen aan.

Van den Borne nam al een vijftal maal deel aan de wedstrijd. Vorig jaar klokte hij af in 1 uur 25 minuten en 47 seconden. "Vroeger deed ik dat enkele minuten sneller", zegt Van den Borne, die onder meer bevoegd is voor Groendomein en Leefmilieu. Hij vertrekt zondag in de derde wave met het nummer 37992.

Zijn collega Markowitz is ook van plan mee te doen. "Ik ga zondag rechtstreeks van het districtsforum naar de Ten Miles", zegt de schepen van onder meer Participatie en Sport. De inwoners die deelnemen aan dat forum in Park Spoor Noord verdelen zaterdag- en zondagochtend het geld van de burgerbegroting. Vorig jaar liep Markowitz de afstand in 1 uur en 40 minuten. "Toen heb ik kort voor de finish iemand geholpen die totaal uitgedroogd was", zegt Markowitz, die ook ambulancier is. "Mijn boodschap is: vergeet niet te drinken".

Antwerps districtsschepen Paul Cordy (N-VA), bevoegd voor onder meer Publieke Ruimte en Jeugd, sponsort mee en zal supporteren langs de weg. Berchems districtsschepen Ann Bakelants (Open Vld) zal zondag deelnemen aan de Ladies Run. Zij is onder meer bevoegd voor Sport.