© Patrick De Roo

Start week van de burgerbegroting

Het district Antwerpen start opnieuw met een burgerbegroting. De inwoners beslissen zelf waar 1,1 miljoen euro aan wordt besteed.

PSIM

Ook tijdens de tweede editie van de burgerbegroting beslissen de inwoners van het district waar 10 procent van de jaarbegroting, 1,1 miljoen euro, aan wordt uitgegeven. Van 23 tot 29 maart zijn er zeven startmomenten, verspreid over het district. Aan gesprekstafels kiezen groepjes inwoners de belangrijkste beleidsthema’s. Het doel van een startmoment is per tafel vijf thema's selecteren.

De resultaten van alle tafels worden samengevoegd. Op 25 april verdelen de deelnemers tijdens een districtsforum in Park Spoor Noord het geld over de top twaalf van de beleidsthema's. Nieuw dit jaar is dat alle inwoners van het district voor de gekozen thema's projecten kunnen indienen. Die projectronde loopt tussen mei en september.

Het districtscollege (N-VA, Groen, Open Vld) wil meer mensen bij de burgerbegroting betrekken dan vorig jaar. Er werden overeenkomsten gesloten met de jeugdorganisaties Kavka en Kras om jongeren naar de burgerbegroting te leiden. Hun deelname aan de eerste editie was beperkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners