© PDR

"Herdenkingsmozaïek in Park Spoor Noord verloederd"

De Antwerpse districtsraad vraagt dat de fotomozaïek ter herinnering aan Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011 wordt behouden en hersteld.

Peter Simoens

De raad keurde daarover een geamendeerd advies van Nadine Peeters (PVDA) goed. Zij bekloeg zich erover dat er met weinig respect wordt omgegaan met de fotoplaat waarvoor 3449 Antwerpenaren op vraag van Antwerp European Youth Capital een kinder- of jeugdfoto bezorgden. De organisator wilde daarmee iets tastbaars overhouden aan het jaar.

"Vroeger was het bij activiteiten op het grasveld niet ongewoon dat er bijvoorbeeld een frietkraam pal op de fotoplaat stond. Nu is het probleem erger geworden. Bij werken rijdt men af en toe met zwaar materieel over de wat verscholen fotoplaat, die een beetje kaduuk is. Bij regen blijven er plassen staan", zei Peeters.

Ze interpelleerde districtsschepen Paul Cordy (N-VA), onder meer bevoegd voor Publiek Domein, over de zaak. Hij wees erop dat het geen districtsdossier is. "Het gaat om een stedelijk dossier waarin een en ander is misgelopen", zei Cordy. Zo was er waterinsijpeling en betwisting over de verantwoordelijkheid. Een offerte voor een herstelling ter waarde van 25.000 euro is op de achtergrond geraakt.

"De bevoegde schepen is eventueel bereid de zaak weer op te nemen. Een advies kan een steuntje in de rug geven", zei Cordy. Na een aanpassing aan het voorstel van advies van Peeters keurden de fracties in de districtsraad haar tekst eenparig goed.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio