© Wim Hendrix

Winkeliersvereniging doet het zonder kerstverlichting

De winkeliersvereniging Hart van Berchem brengt dit jaar in de Statie- en Driekoningenstraat geen kerstverlichting aan, maar kiest voor winterplanten.

PSIM

"We doen dat uit solidariteit met mensen die door het afschakelplan mogelijk een tijdje geen elektriciteit zullen hebben, al liggen we zelf niet in een afschakelzone", zegt voorzitter Suzy Wuyts van de winkeliersvereniging. "We huren de bloembakken die er hingen van april tot begin oktober. Ditmaal werden ze gevuld met winterplanten. Dat zorgt ervoor dat de straat weer groen is". Volgens Wuyts past dat in het imago van de Statie- en Driekoningenstraat.

Er is ook een tweede reden waarom de winkeliersvereniging dit jaar heeft beslist geen kerstverlichting te gebruiken. "We hopen handelaars wakker te schudden om lid te worden. De inkomsten van onze vzw bestaan uit lidgelden van de leden, maar dat zijn er momenteel maar een 45-tal op de as Statiestraat-Driekoningenstraat. Eigenlijk hebben we een 80-tal leden nodig", zegt Wuyts.

"Steun voor feestverlichting is er dit jaar niet meer, maar een maand kerstverlichting huren en ze ophangen in beide straten, samen anderhalve kilometer lang, is duur", zegt Wuyts. "We hebben een trouw publiek in de straat. Ik denk dat ze er wel begrip voor zullen hebben dat er een jaar geen kerstverlichting is".

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Antwerpen Stad

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio