Jana (15) verliest driejarige strijd tegen kanker

Foto: RR

Jana (15) verliest driejarige strijd tegen kanker

Print
Puurs - Jana Geerts, het Puurse meisje dat aan leukemie leed en de jongste maanden veelvuldig in de pers kwam omwille van haar bucket list en de steun van vele BV's en heel Puurs en omstreken, is overleden. De tiener verloor afgelopen nacht de strijd tegen kanker.

Jana kreeg in 2015 te horen dat ze leukemie had. Sindsdien vocht ze met veel moed tegen de verschrikkelijke ziekte: haar optimisme en doorzettingsvermogen waren werkelijk ongezien. Ondanks alles stond ze ook altijd de pers te woord.

Het ging ook even beter, maar vlak voor Nieuwjaar kreeg Jana opnieuw slecht nieuws. Ze bleek voor de derde keer hervallen en de kansen op genezing werden alsmaar kleiner en werden op den duur zelfs onbestaand.

Toch werd Jana er niet moedeloos van en bleef ze vechten omdat ze het leven te mooi vond. Bij haar strijd kreeg ze de steun van heel haar omgeving, van groot-Puurs én van bekend Vlaanderen. In februari werd het gezin bovendien nog geteisterd door een woningbrand.

Via benefiet-acties en crowdfunding gingen intussen velen aan de slag om haar bucket list af te werken. Zo ging Jana nog tafelen in een sterrenrestaurant, bezocht ze de opnamestudio’s van haar favoriete serie 'Familie', kreeg ze tal van BV's over de vloer zoals Dina Tersago, Sam Gooris, Kelly Pfaff, Niels Destadsbader, Stan van Samang en kreeg ze handtekeningen en videoboodschappen toegestuurd van Koen Wauters, Urbanus, Marco Borsato en meer. 

Jana had eind vorige week nog een schriftelijk interview toegezegd, voor wat haar laatste interview zou worden, maar ze zei toen al dat het snel moest gebeuren want dat ze niet veel tijd meer had. Uiteindelijk heeft dat interview niet meer kunnen plaatsvinden.

 

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio