Laatste kans voor Bornem dat naar Torhout trekt

Print
Bornem moest eigenlijk vorige week al winnen, maar dit weekend is het helemaal 'van moetes.' Slaagt geel-rood er niet in te winnen, dan wordt de kloof met het nummer veertien - Torhout zelf dan - al acht punten en dat is eigenlijk onoverbrugbaar.

Bornem heeft al een paar weken de hoop verlegd naar de week nadien. Ook na het verlies tegen Pepingen-Halle hoorden we nog uitspraken als 'niet dramatisch' en 'het kan nog.' Dat is ook zo, maar dan moet er op Torhout gewonnen worden.

"Dit is eigenlijk onze laatste strohalm. We moesten eigenlijk een zes op zes pakken om ons nog rechtstreeks te redden en daarvan zijn nu al drie punten weg", zegt Hervé Telen. "Dat betekent dat we op Torhout absoluut voor de volle pot moeten gaan. Vorige week was een heel rare match ook. Pepingen scoorde, wij scoren, zij opnieuw. We slikten opnieuw drie domme tegengoals. En zeggen dat we nu een goede spits hebben die er elke week twee binnentrapt, maar als je dan zelf drie goals binnenkrijgt schiet je daar niets mee op. Op Torhout moeten we vanuit een sterke organisatie spelen dus."

Intussen vraagt elke supporter zich wel af of degradatie zo'n ramp zou zijn. Bornem bengelt al jaren achteraan met op rij een 15de plaats, een 16de (met een redding via de eindronde), een 13de, en nog eens twee keer een 14de plaats (met vorig seizoen opnieuw de redding via eindronde). Geen ploeg die dus meer ervaring heeft met de degradatiestrijd dan Bornem. Een reeks lager kan die vicieuze cirkel misschien eens doorbroken worden?

Buiten de geschorste Ivo Rodrigues is in elk geval iedereen beschikbaar. 

De kern: Alouachi, Meeus, Huygens, J. Hermans, Mulume, Kabera, Almeida, Quintelier, Telen, A. Hermans, Van den Eynde, Verbiest, Rodrigo de Oliveira, El Mseddak, X.