Nieuwkomer De Oliveira laat Bornem stunten

Print
Bornem heeft gestunt door in de derby met Temse de drie punten thuis te laten met een 2-0 zege. Meteen is de ploeg rode lantaarn af. Held van de dag was nieuwkomer De Oliveira die al na een halve minuut de 1-0 maakte.

Bornem stond al van bij de aftrap 1-0 voor toen nieuwkomer Daniel Rodrigo De Oliveira - nochtans nog niet in de ploeg verwacht - een afstandsschot vanop 25 meter in de kruising knalde. Temse herstelde na een tiental minuten het evenwicht maar buiten een schot van Christiaens en een mooie actie van Glouftsis kwam het niet in de buurt van de gelijkmaker. Na de rust was de eerste grote kans opnieuw voor de bezoekers toen Martin met een strak schot de nieuwe Bornem-doelman testte. De Oliveira bleef scherp en probeerde Deloose nog met een lobbal te verschalken, iets later moest de ex-Bornemdoelman met een mooie zweefsprong de 2-0 voorkomen. Temse drukte wel, en Bornem kraakte soms in alle voegen, maar bleef overeind. In de slotminuut moest Deloose nog aan de alarmbel trekken door Sota neer te leggen en wist Arne Van den Eynde de daaruitvolgende strafschop om te zetten, waarna meteen afgefloten werd: 2-0.

Gewezen prof De Oliveira (onder andere ex-Cercle Brugge) was dus de held van de dag. Hij landde donderdagavond laat vanuit Brazilië op Zaventem. Vrijdag legde hij met een immense jetlag medische test af, waarna de staf hem zaterdag een drietal uur extra trainingen oplegde. Zondag werd hij dan in extremis, nadat alle spelerlijsten al gekopieerd waren, toch nog op gesteld. En terwijl hij bij wijze van spreken zijn valies nog niet heeft uitgepakt, scoorde hij na een halve minuut met een knaller vanop zo'n 25 meter de 1-0.

"Ik weet dat niemand had verwacht dat ik al zou spelen, ikzelf misschien ook niet, maar we besloten het er op te wagen. Een beter debuut kun je je niet wensen", zei De Oliveira. "Knap van de hele ploeg ook dat we die snelle voorsprong een hele wedstrijd hebben kunnen vasthouden: dat valt meestal tegen. Ik heb in elk geval een bijzonder goed gevoel aan deze wedstrijd en de groep overgehouden. Ik ga me hier snel thuis voelen, maar ik voel me momenteel nog maar vijftig, zestig procent fit en speelde sinds december 2016 niet meer."