Bornem nu officieel rode lantaarn

Print
Bornem is na de nederlaag tegen Gullegem (0-1) nu officieel laatste. Woensdag wordt voor de groene tafel nog wel beslist of Gullegem een forfait krijgt vanwege het feit dat ze op 10 december te laat in Bornem arriveerden.

In een wedstrijd met bijzonder weinig kansen, langs beide kanten, leek het er halfweg al op dat het 0-0 zou blijven. De beste kans in de eerste helft was voor Van den Eynde maar zijn vrijschop werd afgeweerd. Gullegem zette meteen na de rust wel een knappe actie op waarbij Ntambue na een dekkingsfout de ook al vrijstaande Simoens kon bedienen en die hard binnenschoot: 0-1. Vijf minuten later had Verbiest een dot van een kans toen hij alleen voor Vanderbeken verscheen, maar de bal diagonaal toch rechts naast duwde. Van den Eynde probeerde nadien ook tot tweemaal toe vanuit vrijschop, maar dat lukte niet. Vlak voor het einde kreeg Gullegem nog een strafschop, maar de jonge Meeus stopte de elfmeter van Debouver.

"Het is om moedeloos van te worden", zei Bornem-verdediger Arnold Mulume nadien. Zijn lichaamstaal zei veel meer dan hijzelf. "We slagen er werkelijk niet in om kansen af te werken. Op deze manier kun je geen enkele wedstrijd winnen. Ik wijs niemand met de vinger, maar aanvallend schort er toch een en ander. Laat ons hopen dat die versterking die op komst is, ook effectief versterking is."

Aan de organisatie ligt het niet echt. Mulume speelt in het hart van de verdediging overigens al een aantal weken op hoog niveau. Ook tegen Gullegem was hij de stofzuiger van dienst. "Sinds Laurence Kawa geblesseerd is, sta ik centraal in de defensie en dat ligt me duidelijk beter. Maar het heeft allemaal weinig zin natuurlijk als we geen punten pakken. Het moet dringend anders."