Bornem brengt leider Petegem in verlegenheid

Print
Het leek in de eerste helft er helemaal niet op dat de sterkste ploeg uit deze competitie op bezoek was. Petegem had omzeggens geen kans gehad en leek ook geen grote aspiraties meer te hebben om voor de drie punten te gaan

Petegem viel bovendien meteen na de rust met tien toen ex-Bornemspeler Weytens werd uitgesloten. De thuisploeg drong aan via onder meer een schot van Rodrigues, maar het was Joye die de 0-1 lukte toen doelman Coppens niet vrijuit ging op een vrijschop vanop zo’n 35 meter. Na de uitsluiting van Quintelier maakte Verheuge er te eenvoudig 0-2 van, waarna het Bornem was dat tweemaal via Laurens (op de paal) en nog een keer langs Braet (schot van de lijn gehaald door Boone) het gevaarlijkst was. 

"Dit is echt wel heel spijtig voor ons. Ik denk dat Petegem vandaag zeker te pakken was", zei Thomas Braet, een van de uitblinkers. Hij had een kwartier voor tijd de 1-2 aan de voet, maar zijn afgeweerde bal werd alsnog van de lijn gehaald. "Die pech hebben we dan ook nog. Zeker toen we met een man meer stonden, was duidelijk dat Petegem eigenlijk tevreden zou moeten zijn met een punt. Helaas mocht het niet zijn. Toch moeten we ons aan dit soort wedstrijden optrekken en met deze mentaliteit verder gaan. Als we zelfs tegen de eerste uit de reeks zo'n prestatie kunnen neerzetten dan mogen we de moed zeker niet opgeven en moeten we er blijven in geloven."