Bornem verliest voorsprong op degradanten

Print
Bornem speelde op Westhoek een verdienstelijke partij, maar moest toch 2-1 de duimen leggen. Trainer Buyens vond dat de ploeg bestolen was. Hij vloog omwille van protest ook in de tribune.

?“We speelden op Westhoek een van onze beste wedstrijden van de laatste weken”, vat trainer Robby Buyens samen. “De organisatie stond op punt met vier man achteraan en drie verdedigende middenvelders. Westhoek, dat nog drie ex-profs op de bank had zitten, had in de eerste helft welgeteld één kans. En wij hadden via Rodrigues ook kans op de 0-1. Maar na het uur krijgt Telen een elleboog in het gezicht, krijgt hij de fout zelfs tegen en scoort Westhoek na die fase uit buitenspel de 1-0. Ook aan de 2-0 zat een reukje wegens handspel. Onvoorstelbaar dat we zo worden bestolen. Ik heb daar ook flink tegen geprotesteerd maar vloog in de tribune. Eigenlijk had ik ook op het veld moeten gaan liggen. Het is immers bijzonder frustrerend voor mijn spelers dat ze op deze manier met lege handen naar huis worden gestuurd.” 

De match op Westhoek bewees nog maar eens dat Bornem de ene week onder de voet wordt gelopen en de andere week zijn voet kan zetten naast de betere ploegen uit de reeks. Bij Bornem komt het er op aan om de schade tot aan nieuwjaar te beperken. Met enkele versterkingen kan de Breevenploeg misschien net dat ietsje meer bieden dat voldoende is om punten te pakken. Uit goede bron weten we intussen dat er minstens drie spelers zouden worden aangeworven, maar de contracten zijn nog niet rond. "Ik denk dat we niet gaan zakken. Het zal nipt worden, maar rechtstreeks degraderen zie ik niet gebeuren", zei Ivo Rodrigues nog. (pp)