Into the forest is laatste tentoonstelling bij Studio Factum

Foto: Kurt Willaerts

Into the forest is laatste tentoonstelling bij Studio Factum

Print
Puurs - De Japanner Satoshi Ote is de allerlaatste kunstenaar die in deze vorm tentoonstelt bij Factum Gallery in Puurs.

"We stappen af van het principe om ons kantoor ter beschikking te stellen van kunstenaars om hun werken te presenteren", zegt Gladys Henkens van Factum. "Door het toch wel onverwacht succes in nauwelijks twee jaar, is dit praktisch niet meer te combineren met de job als grafisch vormgever. Factum wordt weer helemaal een grafisch ontwerp-kantoor maar nog steeds met een flinke knipoog naar onze passie: moderne hedendaagse kunst. Via ArtAffairs blijven we kunst en zaken combineren. Ook onze samenwerking met SJABI rond het jaarlijkse kunstproject blijft een vaste waarde, evenals de Pukema-tentoonstelling met plaatselijke kunstenaar(s)."

Voor de slottentoonstelling werd voor Ito the forest van de Japanse hoogmeester in klassieke grafiek gekozen. "Satoshi Ote is een goedlachse levensgenieter, een bereisde non-conformist die wereldwijd gekend is in de grafiekwereld. Samen met zijn partner Emiko Oyama - die tegelijk tentoonstelt in Epreuve d'Artiste te Antwerpen - woont hij in de buurt van Tokyo. In zijn tuinbouwbedrijf ontstaan zijn uiterst verfijnde diepdrukken op koperplaat. Ook zijn mezzotinten zijn poëtische meesterwerken."


De tentoonstellingen staan onder bescherming van de Ambassade van Japan, met dank aan Vriendenkring Foundation Veerle Rooms.
De finissage van de tentoonstelling is op zondag 26 november om 17u. Vóór de finissage (om 15u stipt) kan je eventueel een Japanse theeceremonie meemaken. Info en inschrijven: foundationveerlerooms@gmail.com.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio