Rupel Boom wint Bornemse derby met 1-4

Print
Rupel Boom heeft op Bornem aan een zestal minuten genoeg gehad om de thuisploeg op een 0-3 achterstand te zetten. Meteen was de wedstrijd gespeeld.

De eerste helft werd gekenmerkt door heel veel middenveldspel zonder uitgesproken kansen. Keerpunt had wel een strafschop kunnen zijn die Bornem op het half uur kreeg, maar Snyders duwde het schot van Van den Eynde op de paal. Op een halve volley van Adesanya na kreeg Rupel Boom ook geen kans.

In de tweede helft schakelden de bezoekers een versnelling hoger met veel druk tot gevolg. Cobos kopte eerst nog op de lat, maar even later kon De Paepe een vrijschop binnenkoppen en nog geen minuut later maakte Laureys er met een mooie lob 0-2 van. Bornem werd helemaal knock-out geslagen toen Cobos in de rebound de 0-3 binnenwerkte. Laureys leek met zijn tweede doelpunt van de dag de eindcijfers neer te zetten, maar uiteindelijk lukte Van den Eynde nog het eerreddende doelpunt.

"We hebben de eerste helft te veel de wedstrijd willen controleren, de bal willen monopoliseren zonder daarbij voldoende druk te zetten. Er zat te weinig diepgang in ons spel, maar die nul op zes zal ons ook wel wat tot voorzichtigheid gemaand hebben”, verklaart de Boomse trainer Urbain Spaenhoven de twee totaal verschillende helften en de doelpuntloze ruststand. "Het was duidelijk dat we Bornem meer moesten laten stressen en dat dan de technische fouten wel zouden volgen en dat is ook gebeurd. In de tweede helft hebben we dat aangepast en er voor gezorgd dat de druk veel hoger kwam te liggen en dan merk je dat we uiteindelijk op klasse wel snel het verschil maakten."

"In de eerste helft klopte onze tactiek nog, maar nadien niet meer. We gaven in de eerste 45 minuten geen kansen weg en iedereen voerde precies zijn taak uit", aldus Bornem-trainer Robby Buyens. "Jammer dat we die strafschop er niet in schoten, want dan had het een andere match geworden. In de tweede helft zijn we in een paar minuten opzij gezet. De Paepe mocht eerst vrij inkoppen, de tweede goal was echt een juweeltje. Het was duidelijk dat het klasseverschil met deze kandidaat-kampioen in de tweede helft bijzonder groot was."