Bornem pakt eerste thuiszege van het seizoen

Foto: Ivan Plettinckx

Bornem pakt eerste thuiszege van het seizoen

Print
Met het kleinste verschil is Bornem er in geslaagd om Torhout af te houden: het was meteen de eerste thuiszege voor geel-rood, de tweede zege van het seizoen ook.

Bornem had in een eerste helft zonder veel rechtstreeks doelgevaar een paar halve kansjes langs Van den Eynde en Huygens (tweemaal). Een zwak Torhout kon daar amper iets tegenover stellen, zodat de eerste 45 minuten toch vooral de zwaktes van beide staartploegen werden blootgelegd. 

In de tweede helft zat de thuisploeg meteen op rozen toen Van den Eynde door simpel balverlies van Haghedooren Huygens kon bedienen en die met een strak schot de 1-0 lukte. Een tiental minuten later had Keita nog een dot van een kans, maar in plaats van de bal te stiften, knalde hij op Meeuws. Torhout zag de bui dan ook hangen en ging vooral in het slotkwartier nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Onder andere Frutos, Turcan en tot tweemaal toe Haghedooren probeerden de bakens nog te verzetten, maar Coppens hield zijn ploeg op verschillende fases overeind en leidde hen mee naar de tweede seizoensoverwinning, de eerste op eigen veld.

Bornem stijgt meteen naar de dertiende plaats. "Vandaag zouden we mathematisch gered zijn: wie had dat durven verwachten", zei trainer Robby Buyens. "Met deze mentaliteit zijn we misschien toch nog in staat om voor een stunt te zorgen dit seizoen. Ik zag in elk geval onze beste thuiswedstrijd van het jaar."