Bornem pakt eerste zege in derby met Londerzeel

Print
Bornem pakt eerste zege in derby met Londerzeel

Hervé Telen scoort twee weken op rij. Foto: Ivan Plettinckx

Bornem heeft zijn eerste seizoenszege te pakken. Uitgerekend in de derby tegen Londerzeel verdedigde het meer dan een uur lang de 0-1 voorsprong. Hervé Telen zorgde voor het enige doelpunt.

In een open wedstrijd bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd met na tien minuten een eerste grote kans voor Deflem, die zijn lobbal net miste. Een kopbal van Keita was daarop het Bornemse antwoord. Torenspits Van Eyk had vervolgens tweemaal op rij de kans op de 1-0: eerst met een strak schot op de paal, nadien met een kopbal die Coppens in extremis kon wegwerken. Toch was het Bornem dat de score kon openen toen Telen een hoekschop van Van den Eynde binnenduwde. Opnieuw was het Van Eyk die voor Londerzeel het gevaarlijkst bleek met een kopbal op de lat. 

Na de rust waren de kansen een stuk zeldzamer, pas na een half uur kon De Groodt nog eens dreigen, maar zijn kopbal ging links naast. Een afstandsschot van Deflem was een kwartier voor tijd zowat het laatste wapenfeit, buiten Dellevoets uitsluiting met dubbel geel.

“Het is onze eerste overwinning, maar die zat er wel al langer aan te komen”, zegt Telen, die nu twee weken op rij scoorde. “We zijn al weken aan het groeien, maar steeds kwamen we iets tekort om punten te pakken, laat staan om die eerste zege te behalen. Dat we goed voetbal brengen, daar is intussen zowat iedereen het over eens, maar nu hebben we die drie punten ook beet."