Puurse feestparade was 'reuze'

Foto: PP

Puurse feestparade was 'reuze'

Print
Puurs - Puurs heeft zichzelf in het feestjaar rond het 725-jarig bestaan nog maar eens overtroffen: na de knappe inhuldiging van de beiaard twee maanden geleden was de Feestparade nog indrukwekkender.

De Parade werd aangekondigd met indrukwekkende cijfers: zestig reuzen uit heel België, meer dan 1.000 vrijwilligers en tientallen verenigingen en zestig taferelen die het Puurs van vroeger en nu moesten uitbeelden. En alle verwachtingen werden daarbij ingelost. Puursenaars die dachten dat de Parade een doorslagje zou worden van de jaarlijkse Maria-Ommegang in Kalfort zagen al van bij de eerste groepen dat dit toch een optocht van een heel andere orde was. Opvallend was dat de Puurse verenigingen daarbij geen enkele uitdaging uit de weg gingen met dansende acrogymmers, maar ook een rijdende klimmuur of een mobiele school of wat te denken van een oorlogstafereel met zandzakjes n een heus rubberboot in een groot waterreservoir: een reservoir dat bij elke stop de straat overspoelde. En dan moesten de reuzen nog hun opwachting maken. Reuzen uit het hele land, die heiligen of geestelijken uitbeelden, dorpsfiguren of volkslegendes. Reuzen groot en klein ook met Jan Turpijn (foto), de grootste mobiel reus die uit Nieuwpoort kwam en tien meter hoog is.

Langs het twee kilometer lange stonden de toeschouwers dan ook in drie, vier rijen dik met op het Dorpshart nog eens drie volle tribunes die goed waren voor 800 bezoekers.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio