Cyriel Verschaevestraat blijft bestaan

Print
Puurs - Het lijkt er op dat Breendonk voor eens en voor altijd een Cyriel Verschaevestraat zal hebben. De enquête die onder de bewoners werd gehouden draaide 22 tegen 2 uit in het voordeel van de behoudingsgezinden.

Op gepaste tijdstippen komt het 'spook' van Cyriel Verschaeve opduiken in de Puurse gemeenteraad. Onder meer Groen wil al langer van de straatnaam in Breendonk af die verwijst naar de collaborateur. Het gemeentebestuur besliste daarom om een officiële enquête te houden onder de bewoners en die stemden blijkbaar quasi unaniem allemaal voor het behoud van hun Cyriel Verschaevestraat. De kans dat dat uitsluitend om praktische redenen is, is groot.

"Het blijft ons achtervolgen", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). "We kunnen het er toch niet blijven over hebben? Ik heb woensdag nog maar eens Christophe Deborsu aan de lijn gehad voor een interview op RTBf. Deborsu zegt dat hij het gewoonweg niet kan vatten. Dat kan goed zijn, maar als de bewoners geen vragende partij zijn dan houdt het op volgens mij. Ik werd ook al gevraagd voor De Zevende Dag en een gelijkaardig programma op RTL, maar ik ga de discussie sluiten nu."

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio