© Ivan Plettinckx

Bornem zonder spelen toch zeker van behoud

Volgens het klassement in tweede amateurliga moest Bornem volgende zondag nog een punt halen op Petegem om niet afhankelijk te zijn van de andere uitslagen wou het de veertiende plaats vermijden. Dat is immers een barrageplaats met een degradatie-eindronde. Maar Bornem is nu al gered

Patrick Poppe

Omdat er in eerste amateurklasse geen drie Vlaamse clubs meer kunnen zakken, wordt de eindronde voor behoud in tweede en in derde amateurklasse (met respectievelijk de 14de en de 13de) echter niet meer gespeeld. "Dat is uiteraard goed nieuws", zegt toekomstig voorzitter Benny De Boeck. "We hadden dat al horen waaien, maar waren niet zeker. We hadden het nooit zo ver moeten laten komen eigenlijk: vorige week hadden we ons al kunnen redden. Toch hoop ik dat de spelers er zondag op Petegem alles aan doen om zich te herpakken en zo ook sportief ons behoud af te dwingen in plaats van via allerlei reglementjes."

Bornem heeft intussen ook de 20-jarige linksvoetige Ward Huygens aangetrokken van Waasland Beveren. Die kreeg zijn jeugdopleiding onder meer bij Zulte-Waregem en PSV Eindhoven. "Het is onze voorlaatste transfer. Er komt nog één naam bij maar die kan ik nog niet zeggen. We hebben ons kern danig afgeslankt en willen volgend jaar onze jeugd veel meer kansen geven", zegt De Boeck. "Kijk naar Jente Hermans: die kreeg nooit een kans en is nu een van de beste spelers van de ploeg."