"Bornem - Temse moet een feest worden"

Na de recente gebeurtenissen waarbij bekend werd dat onder anderen de trainer en de doelman van Bornem naar Temse verhuizen, leek Bornem - Temse een match in de match te worden. "Maar het wordt een feest", klinkt het.

Patrick Poppe

Bornem kan na de vier op zes de punten tegen buur Temse gebruiken om een aanzienlijke kloof te slaan met de onderste zone. Voor Dennis Dessaer na twee wedstrijden als trainer meteen de belangrijkste derby van het seizoen thuis. Temse zelf is met 10 op 15 na nieuwjaar goed op dreef en is na de 0-3-zege uit de heenronde ongetwijfeld uit op een sportieve revanche. Toch zijn het niet de cijfers die spreken en die de derby een extra tintje geven, maar de transfers nu T1 Bart Selleslags, doelman Stefan Deloose en verdediger Tom Vermeire bij de bezoekers tekenden.

"Dat zijn zaken die gebeuren in het voetbal, maar we willen nu vooral dat Bornem - Temse vooral een feest wordt", zegt woordvoerder Maarten Janssens. "Zoals eerder aangekondigd ontvangt iedere bezoeker 50% korting op de inkomprijs met grote dank aan twee partners. En iedereen die zijn inkomticket bijhoudt krijgt om 17.30u in de kantine een Malheur-biertje."

Intussen is Bornem vooral achter de schermen bezig om de huidige ploeg samen te houden.

"Arne Ivens, Tim Vleminckx en Stef Laurens tekenden inderdaad voor een verlengd verblijf bij Bornem. Arne begint zo aan zijn achtste seizoen, Tim gaat van start in zijn zevende opeenvolgende seizoen: twee echte clubspelers dus."

Nieuwkomers zijn er nog niet; Bornem zoekt het vooral in eigen rangen. Kurt Weuts ligt nog een jaar onder contract, zes jongeren tekenden bij en ook Arne Van den Eynde, Reda Serrou en Kenny Christiaens blijven.

Geen geblesseerden of geschorsten voor de derby.

Kern: Deloose, Coppens, Vleminckx, Ivens, Van den Eynde, A. Hermans, J. Hermans, Ben Liou, Serrou, Onana, Kabba-Cham, Weuts, Vermeire, Gaye, Christiaens.