Burgemeester valt in de prijzen met voorstel voor 'hinderpremie'

Foto: RR

Burgemeester valt in de prijzen met voorstel voor 'hinderpremie'

Print
Puurs - Het NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) riep de Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) deze week uit tot meest ondernemingsgezind Vlaams parlementslid op basis van het “hinderpremiedecreet”.

Zelfstandigen die hinder ondervinden van werken voor hun deur, moeten vanaf 1 juli 2017 niet langer door de administratieve mallemolen om een schadevergoeding te bekomen, maar ontvangen automatisch 2.000 euro. Om aanspraak te maken op die forfaitaire vergoeding, zijn ze ook niet langer verplicht hun zaak te sluiten. Wanneer ze toch moeten sluiten, krijgen ze vanaf dag 21 een vaste vergoeding van 80 euro per dag. 

De Puurse burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) diende dit samen met zijn collega-parlementairen Axel Ronse (N-VA) en Mathias De Clercq (Open Vld) in. Het is voor dit decreet dat ze een oorkonde van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen ontvangen. 

“Het is een fijne waardering om door de zelfstandigen, de mensen in het veld, verkozen en gesteund te worden. Het toont aan dat mijn wetgevend werk positief gewaardeerd wordt”, zegt Koen Van den Heuvel. “Alles gebeurt nu ook automatisch. De aannemer van de werken definieert drie maanden op voorhand de werken in het zogenaamde GIPOD-systeem, waardoor getroffen handelaars automatisch én tijdig worden geïdentificeerd en proactief verwittigd van hun recht op deze premie. Wie geen automatische toekenning krijgt, kan die steeds via manuele procedure aanvragen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio