"Balans van onze start is positief nu"

Bornem viert de tweede thuiszege met de suppporters. Foto: Ivan Plettinckx

"Balans van onze start is positief nu"

Print
Met een zes op zes thuis en een zeven op twaalf mag Bornem stilaan van een degelijke start spreken. Dat zag ook aanvaller Kurt Weuts die zondag de doelpunten aan anderen moest laten maar wel een paar keer dicht bij scoren was.

"Op Menen speelden we nog een redelijke eerste helft maar lieten we het na om te scoren, waarna we op basis van een slechte tweede helft terecht verloren hadden. Dat droegen we toch wat mee zondag tegen Halle vond ik. Misschien was er wel wat twijfel in de groep en was het toch wat zoeken", zei Weuts. "Gelukkig konden we al snel op voorsprong komen, maar we pakten dan veel te snel een tegendoelpunt en hadden het toen even moeilijk. We moesten vooral stand houden op dat moment, maar in de tweede helft ging het toch wat vlotter en dwongen we alsnog een verdiende overwinning af toen Hervé Onana meteen na zijn invallersbeurt scoorde. Onze overwinning ging misschien niet gepaard met frivool voetbal maar het resultaat was er wel en ik vond het belangrijk dat we de juiste mentaliteit brachten."

"Door die zes op zes thuis mogen we toch van een geslaagde competitiestart spreken. Ik heb een paar jaar geleden anders geweten bij Bornem en als je met een drie op twaalf of zo start dan draag je dat toch heel ver in de competitie mee. Nu zijn we toch mee met het peloton. Het betere voetbal zal wel automatisch volgen dan."

Net als voor Dennis Dessaer was het voor Tom Vermeire zijn eerste competitiematch. Tibo De Bleser zat als reservedoelman op de bank vermits tweede keeper Ruben Coppens geblesseerd is aan de voet.