Puurs viert 725 jaar met twaalf evenementen

Print
Puurs - Aan de vooravond van Pukema heeft het gemeentebestuur het feestprogramma rond 725 jaar gemeentekeure bekend gemaakt. Er komt onder andere een reuzenstoet en een beiaard in de kerktoren.

Veel belangstelling in de Dorpsharttuin waar het feestprogramma door sportanker Ruben Van Gucht, zelf afkomstig van Breendonk, werd voorgesteld. Burgemeester Koen Van den Heuvel en evenementenschepen Hilde Van der Poorten (beiden CD&V) gaven tekst en uitleg bij twaalf maanden feest. De schepen zei wel niet in feeststemming te zijn door de dramatische gebeurtenissen rond de twee Kalfortse Chiro-jongens die wellicht in Frankrijk verdronken zijn. 

Puurs '725 jaar gemeentekeure' start in januari met een nieuwjaarsdrink voor alle bewoners, in februari volgt er een Valentijnsactie, in maart komt de jeugd aan bod. Mei wordt zowat de topmaand met de inhuldiging van de beiaard. "De klokkenkamer van de kathedraal van Klein-Brabant zal dan eindelijk gevuld worden met 49 klokken waarvan de zwaarste meer dan 400 ton weegt", zei Steven Defoor, directeur van het cultuurcentrum. "Op 20 mei wordt de Puurse beiaard ingespeeld: een cadeau van formaat voor 725 jaar Puurs dus. We starten in 2017/2018 ook met beiaardlessen." Ook juli wordt een topper met een historische stoet met veertig reuzen.

Lees het hele verhaal en feestprogramma zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio