"Elke transfer is belangrijk voor de club"

Hervé Onana opvallende late transfer bij Bornem

Print
Tweede amateurliga-club Bornem realiseerde donderdag nog een opvallende transfer: ex-eersteklasser Hervé Onana (29) komt op huurbasis de club versterken.

Trainer Selleslags was blijkbaar al langer geïnteresseerd in de Kameroenees die in 2007 naar ons land werd gehaald door een talentscout van RS Waasland en nadien in eerste en tweede klasse vlot de weg naar het doel vond. In 2008/2009 maakte hij 26 goals in tweede klasse. Ook in 2011/2012 en het jaar nadien lukte hij nog eens 12 en 11 goals, maar bij tweedeklasser Tubeke deemsterde hij weg. Vorig seizoen was ook niet al te geweldig en halfweg verkaste Onana van Union Saint-Gilloise naar La Louviére.

"Ik kies om een aantal belangrijke redenen voor Bornem", zegt Onana die nooit een praatvaar is geweest en dat ook in het Breeven niet zal worden. "Ik woon in Haasdonk, dus Bornem is vlakbij. Ik zie een club met veel mogelijkheden en een goede structuur en ik wil voor mezelf terug speelkansen en -minuten krijgen. Dat was vorig seizoen niet het geval."

Met Onana heeft Bornem zeker zijn grootste naam en strafste transfer binnen, maar de kleine Kameroenees (1m68) maakt zich daar niet druk om. "Ik de grootste transfer of naam die ze binnen haalden? Zo denk ik er niet over. Elke transfer is belangrijk voor de club, elke speler ook. Extra druk voel ik niet. Ik denk dat dit gewoon een opportuniteit was voor de club en mezelf. De trainer was twee seizoenen geleden al eens komen polsen of ik wou overstappen. Nu is het eindelijk zo ver."

Onana maakt zaterdag zijn officiële debuut, thuis in de oefenwedstrijd tegen Rupel Boom (16u).

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.