Bioterra gaat dan toch in beroep bij minister

Wouter Vermin (rechts) Foto: PP

Bioterra gaat dan toch in beroep bij minister

Print
Puurs - Grondverwerkingsbedrijf Bioterra dient bezwaar in bij milieuminister Joke Schauvliege (CD&V) omdat de provincie de milieuvergunning weigerde voor een nieuwe vestiging in Puurs.

Bioterra dat eind vorig jaar een verhuis plande van Bornem naar Puurs botste na veel protest van de wijde buurt en vooral van de overkant uit Boom en Niel op een 'njet' van de provincie. De beslissing van de deputatie was vooral gebaseerd op het feit dat er geen draagvlak voor het bedrijf was. Tijdens het openbaar onderzoek over de milieuvergunningsaanvraag werden er niet voor niets een 1.400-tal bezwaarschriften verzameld.

Door als provincie de milieuvergunning te weigeren, was Bioterra gedwongen om de zaak aanhangig te maken bij de bevoegde minister, zijnde Joke Schauvliege. Toch liet Bioterra-directeur Wouter Vermin lange tijd niet in zijn kaarten kijken. Nu komt er dus toch een beroepsprocedure op ministerieel niveau. "We hadden 100 % recht om ons in Ruisbroek te vestigen. De site bevindt zich in een industriegebied. We zijn daar als bedrijf de dupe geworden van de problemen van de hele industriezone en onze voorgangers. Daar zijn we op afgerekend."

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio