© Golazo

Wielerliefhebber overleden tijdens dertigste Fietsdodentocht

De dertigste editie van de Fietsdodentocht heeft zondag 5.732 deelnemers mogen verwelkomen, een 800-tal minder dan vorig jaar. Tijdens de fietstocht kwam een 75-jarige wielerliefhebber om het leven.

Patrick Poppe

De wandelvariant, die volgend weekend plaatsvindt, staat altijd bol van de cijfers en statistieken en dat is met de Fietsdodentocht eigenlijk niet anders. Het parcours, dat quasi ongewijzigd is gebleven stuurt de fietsers al enkele jaren heen en weer naar sportdomein Breeven en tussenin richting Pajottenland waar enkele kuitenbijters wachten, maar een sleet op de formule is er nog niet te zien.

Met 4900 deelnemers aan de volle 100 km en nog eens 832 aan de recreatieve 35 km klokte de jubileumuitgave af op 5.732, toch zo'n 800 minder dan vorig jaar en zelfs 1500 minder dan in het recordjaar 2009. Organisator Golazo Sports was niettemin tevreden. "De Fietsdodentocht is een van de twaalf wielerevenementen in onze DVV Cycling Tour en staat nog steeds in de top-drie", zegt project manager Thomas Huyberechts.

De tocht kende wel een smartelijk slachtoffer. Een 75-jarige wielerliefhebber werd onwel, werd snel gereanimeerd maar bezweek later toch nog.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio