© RR

"Krachtveld is nieuw festival aan de Fortbaan

Klein-Brabant heeft er een nieuw festival bij. Zaterdag kun je aan de Fortbaan in Puurs naar de eerste editie van Krachtveld dat meer wil zijn dan een muziekfestival.

Patrick Poppe

"Het gloednieuwe event brengt het volledige spectrum binnen de jongerencultuur in beeld. Naast muziek is er ook plaats voor street art, foodtrucks en mode", zegt Rien Samson, de ene helft van de Soulshakers en mede-organisator. "We denken dat er nog plaats voor dit nieuw festival is."

Muzikaal zal er aandacht besteed worden aan elektronische muziek en al zijn (sub)genres. Verwacht je dus aan een mix van house, drum 'n' bass, techno, dancehall, hip-hop en future bass. De organisatie wist voor deze eerste editie alvast nationale toppers als Faisal, bekend van zijn wekelijkse show op Studio Brussel, en de drum 'n bass-dj's M&T te strikken.

Ook over de randanimatie is serieus nagedacht. Zo is er plaats voor verschillende vormen van straatkunst. Er komt een graffiti-artiest langs om live een 'piece' te zetten in het thema van Krachtveld. Creatievelingen kunnen zelf een workshop zeefdruk volgen en daarna hun eigen Krachtveld t-shirt drukken. In samenwerking met Private Clothing en Tarmak wordt er een skatewedstrijd georganiseerd waarin de lokale skaters het tegen elkaar kunnen opnemen en er worden ook enkele professionele skaters uitgenodigd voor een demo te komen geven. Het festival start al om 13u 's middags en gaat door tot 3u 's nachts.

Opvallend is dat het nieuwe festival plaatsvindt op de site waar destijds Pukema Rock en later ook Puurs Live werden gehouden. Van dat laatste muziekfestival kwam er slechts één editie. Ook het Holi Festival of Colours kende er één editie. De organisatie heeft dus de statistieken tegen, maar het weer zeker mee.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio