© PP

© PP

© PP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ruisbroekenaar wint 'thuis' brons

De vijfde editie van het Klein-Brabant Logging kampioenschap is er een met een gouden randje geworden: veel volk dankzij het lenteweer, veel spektakel en sterke winnaars.

Patrick Poppe

Vierendertig deelnemers hadden zich bij de profs en amateurs tesamen ingeschreven voor de vijfde editie van het logging kampioenschap of zeg maar houthakkerstornooi dat op de evenementenweide aan het Fort Liezele plaatsvond. De deelnemers moeten zich daar met techniek, spierkracht en uithouding door verschillende proeven hakken en kappen en zagen. Dat levert ook voor het publiek een wedstrijd vol spektakel op. Bij de profs ging de overwinning naar Koen Martens uit Geel, die beroepsmatig met boomverzorging bezig is. Tweede plaats was voor de Nederlander Wouter Schulp, het brons ging naar Jan Maes. De Ruisbroekenaar, die ook in de nationale ploeg zit, is voor zijn houthakkersjob naar Zweden verhuisd maar kwam speciaal voor het tornooi weer over.Bij de amateurs won Llewellyn Van Asbroeck.

"De essentie van het houthakken bestaat uit snelheid, precisie en veiligheid en daar hebben we weer schitterende staaltjes van gezien", zei Nick Peeters van de organiserende Chiro Ruisbroek. "Mede dankzij het goede weer is het een fantastische editie geworden."

Chiro Ruisbroek startte destijds met het houthakkampioenschap om met de opbrengsten van de bouw van de nieuwe lokalen te financieren. Het is de bedoeling dat de Chiro-afdeling nog deze zomer haar intrek neemt in de lokalen aan de Kaardijkstraat. (pp)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio