N-VA vraagt slimme verlichting

Print
Puurs - De N-VA fractie heeft in de gemeenteraad gepleit voor 'slimme' verlichting aan de fiets-o-strades. De meerderheid was niet tegen en wil dit verder onderzoeken.

De gemeente start een project op om de straatverlichting tussen 11 uur ’s avonds en 5 uur ’s morgens voor de helft uit te schakelen. "Een goede maatregel voor het milieu en de gemeentekas", zegt N-VA fractieleider Jan Van Camp. "Maar het kan beter. Een slimme verlichting aan onze fietsautostrades zou hier perfect bij passen. Bij een passage op het traject in eender welke richting wordt de gebruiker door sensoren in het lichtarmatuur opgemerkt. Zo gaan zeven lichten voor en achter de fietser of wandelaar branden, waardoor die zich in een comfortabele en goed verlichte zone kan bewegen. Geen onnodige verlichting op een leeg fietspad dus."

De CD&V meerderheid zei niet tegen dat principe te zijn en haalde aan dat er al soortgelijke verlichting werd uitgeprobeerd onder andere in Merkenveld. Ze beloofde het concept verder te onderzoeken.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio