© NDM

"Teleurstellend resultaat"

Nul op zes voor Bornem dat stilaan maar zeker een kruis mag maken over de linker kolom ook, tenzij het nog acht weken een pak punten pakt.

Patrick Poppe

"We kunnen nog een paar plaatsen stijgen", zegt aanvaller Kurt Weuts. "Maar uiteindelijk sta je op het einde van het seizoen wel min of meer waar je thuishoort. Met deze ploeg hadden we toch onderaan de linker kolom moeten eindigen. Het wordt moeilijk, maar het kan nog. Het resultaat op Gent-Zeehaven was in elk geval teleurstellend. Tegen La Louvière verloren we ook en hadden we misschien in het beste geval een gelijkspel verdiend, maar daar kan ik nog mee leven. Dat we op Gent-Zeehaven geen punten pakken, vind ik veel zuurder. Daar verdienden we zelfs de drie punten, maar we hebben nog acht matchen om een en ander recht te zetten. Ik weet dat we nog moeilijke tegenstanders krijgen, maar we hebben tegen sommigen van hen toch al bewezen dat we hen aankunnen", aldus Weuts met wie ook de contractbesprekingen begonnen zijn. "Ik heb wel wat keuzemogelijkheden, maar ik zal snel de knoop doorhakken. Ik ben er niet het type voor om lang te twijfelen. Daarvoor zit ik al lang genoeg in het voetbal."

In het opzicht van de contractverlengingen raakte bekend dat Jens De Paepe een van de eerste vertrekkers is. Bizar toch want de verdediger is de enige die alle 26 wedstrijden speelde en geen enkele minuut miste. Hij trekt naar Rupel Boom.