© Tommy Maes

Belgisch kampioenschap Balense Reus eten in ... Puurs

Op 4 september 2016 wordt het eerste Belgisch kampioenschap Balense Reus eten georganiseerd. Er valt een Harley Davidson Iron 883 ter waarde van 10.000 euro te winnen. Opvallend: de Antwerpse preselectie vindt in Puurs plaats.

Patrick Poppe

In de Broodjeshoek in Balen is de Balense Reus (sla, tomaten, ei, smeltkaas, zes hamburgers en frieten) een begrip geworden: goed voor een vleesbom van 1,5 tot 1,6 kilo, met frietjes. Eén of twee op twintig klanten slaagt er in zo'n Reus binnen te werken, velen eten er met twee of vier van. Op twee jaar tijd heeft De Broodjeshoek al 2.500 Reuzen verkocht en de uitdaging trekt klanten van over de hele wereld, zelfs uit Amerika met de professionele vreters Randy Santel (recordhouder met 7 minuten en 4 seconden) en Joey Chestnut.

Bedenker en uitbater Marc Peeters heeft nu een ander idee. Hij wil dit jaar voor het eerst het Belgisch kampioenschap Balense Reus eten organiseren en de winnaar moet het niet alleen voor de eer doen, maar kan een heuse Harley Davidson Iron 883 ter waarde van 10.000 euro te winnen.

Zoals het bij een echt nationaal kampioenschap hoort, organiseert Peeters vijf voorronden. De kandidaten kunnen in iedere Vlaamse provincie proberen om bij de beste tien te behoren om dan op de finaledag 4 september kans te maken op de eerste Belgische titel. Ook de tien snelste eters in Balen zelf gaan naar de finale. In totaal zullen er dus 60 finalisten zijn.

De Antwerpse voorronde vindt op 27 februari plaats in de voetbalkantine van Puurs. De frietjes zijn er niet bij omdat het gewicht exact hetzelfde moet zijn in alle voorrondes. Een Balense Reus en dus deelname aan het BK kost 20 euro.

Inschrijven kan via de website belgischkampioenschap.broodjeshoek.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio