Ook NOAH in Puurs

Foto: GRF

Ook NOAH in Puurs

Print
Puurs - Familiehulp heeft in Puurs een nieuwe vestiging van NOAH geopend. NOAH is een kleinschalig dagverzorgingshuis voor ouderen.

De verf is nog nat in het nieuwe NOAH in de Lichterstraat 9 in Puurs. het was boksen om tijdig open te geraken. NOAH staat daarbij voor Nabijheid, Opvang, Aandacht, Huiselijkheid en is een concept van Familiehulp. Dat is een grote speler in Vlaanderen en Brussel. Ze zijn immers met meer dan 12.500 medewerkers actief in de thuiszorg en ze zijn een partnerorganisatie van beweging.net. Daarnaast organiseren ze ook zelf beroepsopleidingen voor polyvalente verzorgenden en zorgkundigen.

"NOAH is de overkoepelende naam van 27 kleinschalige dagverzorgingshuizen die Familiehulp over heel Vlaanderen en Brussel uitbaat", zegt Anne Verhelst, sectorverantwoordelijke Puurs-Willebroek. "NOAH richt zich als dagverzorgingshuis op thuiswonende ouderen die al een beroep doen op een dienst voor gezinszorg of aanvullende thuiszorg. In NOAH brengen de ouderen met allerhande leuke activiteiten (koken, wandelen, kaarten, muziek beluisteren, handwerk,…) samen een gezellige dag door. Daarnaast worden er door de verzorgenden van Familiehulp kleine persoonsverzorgende taken verricht zoals douche/bad, haarverzorging, nagelverzorging, massage,….Afhankelijk van de capaciteit vangt elke NOAH gemiddeld tussen zes en tien ouderen per dag op. Op die manier willen we via sociaal contact een dam opwerpen tegen toenemende vereenzaming bij senioren."

De voorbije maanden werden naast Puurs nog nieuwe locaties geopend in Vorselaar, Halen en Molenbeek. "Het groeiende succes van NOAH bewijst de toenemende nood aan dagverzorging voor ouderen. Het is een uniek concept van kleinschalige dagverzorging en dat spreekt duidelijk aan. Mensen hebben meer nood aan opvang op maat."

Meer informatie kun je verkrijgen via www.familiehulp.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio