"Auto's komen van alle kanten"

Foto: PP

"Auto's komen van alle kanten"

Print
Puurs - Begin deze week is een online petitie opgestart om het Dorpshart in Puurs verkeersvrij te maken. Op één dag tijd werd die al bijna zestig keer ondertekend.

Het nieuwe Dorpshart in Puurs is niet alleen figuurlijk het kloppend hart van de gemeente geworden, maar ook letterlijk. Vrijwel alle evenementen vinden er plaats en het nieuwe plein trok ook tientallen nieuwe handelszaken aan die rond het Dorpshart gevestigd zijn. Dat blijkt een enorm succes, maar het Dorpshart is en blijft tegelijk ook een belangrijke verkeersader voor wie het centrum aandoet en dat stoort blijkbaar.

"Heel wat mensen willen een Dorpshart in Puurs waar je elkaar rustig kunt ontmoeten, ongestoord een gezellig terrasje kunt doen en vertoeven, veilig kunt winkelen en dat ook mét kinderen, zonder steeds te moeten letten op auto's die van alle kanten komen", zegt Vivianne Mertens, initiatiefneemster van de online petitie.

Burgemeester Koen Van den Heuvel wil eerst zien of er een draagvlak is. Hij wil zeker ook de handelaars van het commercieel centrum daarover horen. 

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio