© Ivan Plettinckx

Bornem klopt Temse dat leider af is

Een nochtans alles behalve compleet Bornem heeft zijn eerste echte stunt van het seizoen beet door Temse te verslaan zodat de buren al na een week de leidersplaats weer moeten inleveren.

Patrick Poppe

In de derby tussen Bornem en Temse startte de thuisploeg uitstekend met meteen een reuzenkans voor Mitu. Temse replikeerde pas na een kwartier langs Kabir die op de paal trapte. Vertonghen kopte nog een hoekschop op de lat ook, maar dat kon niet verdoezelen dat Bornem voor de meeste druk zorgde. Op slag van rust knalde Ivens de 1-0 nog over. Op het uur lanceerdeEl Mouataz de jonge Mitu opnieuw en ditmaal was het op de rand van buitenspel wel prijs. Van den Heuvel kende bij zijn tweede grote kans van de wedstrijd ook succes, na een knappe aanval die via Ivens en Mitu was opgezet. Goed voor de 2-0; een verdiende tussenstand. In de slotfase mocht Temse nog vanop de stip milderen en werd doelman Deloose daarbij nog uitgesloten.

De ontlading was enorm groot en dat was logisch: Bornem had tegen de toppers uit de reeks al meer dan eens een sterke match gespeeld, maar was daar tot nog toe qua punten nauwelijks voor beloond. Spits Cedric Mitu (19), die dit seizoen van de beloften van Zulte-Waregem kwam, speelde zelfs zijn beste match van het seizoen en kon met zijn snelheid de Temse-defensie meermaals uit verband lopen en spelen. Dat resulteerde in een eigen doelpunt en een assist voor de goal van Van den Heuvel.

Lees maandag het hele verslag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen