CMB blijft Europese top voor instrumentenbouwers

Foto: PP

CMB blijft Europese top voor instrumentenbouwers

Print
Puurs - Met een open atelier en een optreden van Jan De Smet heeft het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (CMB) opnieuw een mooi visitekaartje afgeleverd. Met 270 cursisten waarvan een derde uit het buitenland blijft het CMB internationaal schitteren.

Geen koffiegeur en gebak die je in de gezellige leslokalen van het CMB aan de Guizo Gezellelaan tegemoet komen, maar vooral de geur van geschaafd hout. Cursisten zijn her en der bezig aan hun viool, luit of gitaar. Het ademt allemaal vakmanschap en veel passie uit; iets wat alle 270 leerlingen verbindt.

Zo'n zestig procent van de cursisten volgt de gitaarbouw (zowel klassieke gitaar als steel- string of elektrische), de rest is verdeeld over viool, luit, viola da gamba en zelfs klavier. Zij volgen minstens één dag per week les en kunnen na vier jaar hun diploma halen. Afgestudeerde cursisten zijn na afloop gediplomeerd instrumentenbouwer of erkend hersteller voor tokkel- en strijkinstrumenten.

"Onze Centrum blijft het prima doen", zegt Peter De Rop, secretaris van de VZW. "Ons leerlingenaantal blijt gestaag stijgen, zodanig zelfs dat we stilaan aan ons maximum zitten. Van die 270 leerlingen komen er ongeveer een derde uit het buitenland met het grotendeel pendelaars uit Nederland of Frankrijk."

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio