Puurs herdenkt Wapenstilstand in het Fort Liezele

Foto: GRF

Puurs herdenkt Wapenstilstand in het Fort Liezele

Print
Puurs - Op 11 november herdenkt Puurs Wapenstilstand in het Fort Liezele. Iedereen is van harte welkom op deze familienamiddag vanaf 14u.

"Voor heel wat kinderen in onze regio is oorlog gelukkig een ver-van-mijn-bed-show. Maar de oorlogen van toen en vandaag mogen we niet vergeten", zegt Ronny Tourné, schepen voor erfgoed (CD&V). "Daarom herdenkt de gemeente Puurs Wapenstilstand aan het Fort Liezele, de stille getuige van de Wereldoorlogen in onze gemeente."

In de museumzalen van het Fort ontdek je woensdag het leven tijdens de oorlog. Je kunt er rijden met een echte legerjeep opf een bezoek brengen aan de kapper, EHBO-post en de kapel uit de oorlog. Maar je kan je ook uitleven op het hindernissenparcours, een toren bouwen of je werptalenten uittesten. Ook de veldkeuken is open.
De kinderen van verschillende Puurse basisscholen werkten overigens ook rond het thema in de klas. Hun werkjes en vredeswensen zijn te bezichtigen. Om 16.30u is het dan tijd voor het hoogtepunt van de  namiddag. Er is vuur op het water en een fakkeltocht rond het Fort.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio