Zo'n 1500 fans hadden de Duvel Blues

Foto: PP

Zo'n 1500 fans hadden de Duvel Blues

Print
Puurs - De veertiende editie van Duvel Blues zal de geschiedenis ingaan als een vol vernieuwing. Zo'n 1500 bluesliefhebbers van heinde en verre genoten van het tweedaags nichefestival in het Hof van Coolhem in Kalfort.

De voorgeschiedenis van Duvel Blues is even sympathiek als het festivalletje en de zowat 120 vrijwilligers zelf. Ooit gestart als een uit de hand gelopen verjaardagsfeest is het intussen uitgegroeid tot een festival waar de puristen of de echte fans de onversneden blues komen smaken. Sinds enkele jaren gebeurt dat in het Hof van Coolhem, de heimat van de asperges maar nu dus even het mekka voor de bluesliefhebbers.

Bij dat alles horen geen recordaantallen toeschouwers of Tomorrowland-toestanden bij, maar Duvel Blues probeert na veertien jaar nog wel altijd zichzelf uit te vinden. Of dat dit jaar ook gelukt is, moet de komende dagen duidelijk worden.

"Er zaten in deze editie inderdaad wel wat nieuwigheden", zegt bedenker en hoofdverantwoordelijke Gust Meeus die zoveel jaar geleden in de Kleine Lei in Ruisbroek met de ovorganger van Duvel Blues begon. "Zo vond Duvel Blues voor het eerst over twee dagen plaats. Vrijdag kwamen er zo'n 450 toeschouwers op onze eerste festivaldag af. Ik geef toe dat we op meer hadden gehoopt. Zaterdag zaten we weer op zo'n 1.000 bezoekers, zoals altijd."

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen.  

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio